Bästa Guldtackorna

Bästa Guldtackorna

Det finns många som aldrig har investerat i guld och vet inte riktigt hur man ska göra. Det vanligaste sättet är att investera i guld är det guldtackor, eller så kallat investeringsguld. Detta guld har väldigt hög renhetsgrad, ofta med än 99.9% guldhalt.

Hitta en bra guldhandlare

Många guldhandlare redovisare den spread som de när de handlar med guld. Denna spread beskriver skillnanden i pris när du köper guld jämfört med när du säljer guld.

Något som du ska tänka på när du söker efter guldtackor hos guldhandlare är.

  • Bestäm hur mycket guld som du vill investera i.
  • Fundera på om det är någon speciell guldtillverkare som du vill ha guldtackan från. PAMP, Valcambi, Heraeus och Boliden är de mest populära.
  • Undersök vilket säljpris de olika guldhandlarna har för den typ av guldtacka som du vill ha.
  • Kolla om det tillkommer några ytterligare avgifter ifall du köper guldet.
  • När du säljer guld är prisbilden ganska lika hos alla guldhandlare men alla köper inte alla tillverkares guldtackor.
Prioritet Guldtackor Kommentar

1

100 gram Guldtackor på 100 gram har en ganska låg spread men kostar ändå inte en årslön.

2

1 oz Om du vill köpa lite mindre guld brukar ofta guldtackor på 1 ounce vara mer prisvårda än t.ex. 20 gram eller 50 gram.

3

500 gram Ska du få ett riktigt lågt pris per gram guld behöver du investera i 250 gram guld eller ännu hellre 500 grams guldtackor.

4

1 gram Även om priset per gram guld är mycket högre (+20%) på riktigt små guldtackor kan det vara kul att ge en liten guldtacka på ett gram till barnen eller barnbarnen.

Andra bra guldtackor och guldhandlare

Du kan köpa guldtackor i utlandet och hos större guldbutiker är det säkert att göra detta. Köp dock bara guldtackor från tillverkare som det handlas med i Sverige eftersom då får du ett bättre pris när du ska sälja guldtackan i Sverige.


Allt intressant om guldtackor

Här kan du hitta massor med intressant fakta och relevant info om guldtackor men också en del värdefullt om nyttigt gällande guldinvesteringar.Meny - Guldtacka
Till förstasidan på www.guldtacka.seHögst upp på sidan om guldtackorLängst ned på sidan om guldtackor
PAMPTillverkareInvesteringNyheter